Dyr

Har du råd til at få et kæledyr?

Går du med tanker om at købe et kæledyr, kan det være en god idé at slå bremsen i bare et øjeblik og regne lidt på, om du har råd til at købe og ikke mindst at eje et kæledyr.

For det kan ende med at blive en halvdyr fornøjelse at have et kæledyr. Så lige så dejligt det er at have et kæledyr at dele sit liv med, lige så vigtigt er det jo at kunne sørge for, at den har det godt.

Kæledyr er en løbende udgift

For kæledyr kan nemlig koste mange penge løbende at have. De skal have mad og legetøj, men på et tidspunkt kan det også blive nødvendigt at betale for dyrlægeregninger, medicin og operationer. Og det ligger sjældent i den billige ende.

Dertil kan der også komme ting som en forsikring, vacciner og lignende. Alt dette skal du lægge oven i eks. udgifterne til mad, som jo er det primære, du skal betale for, når du har dig et kæledyr. Og det kan godt blive en udfordring, hvis du i forvejen kører på et lille budget.

Kan koste mange penge at anskaffe sig

Desuden kan det jo også koste mange penge at anskaffe sig et kæledyr. Hvis du eksempelvis vil købe en hundehvalp, kan det jo snildt stå i 10.000 kroner eller endda mere, alt afhængig hvilken race du gerne vil have.

Det er i den modsatte ende trods alt noget billigere at få et kæledyr som en kat, hvor du endda ofte kan få en killing gratis. Så det kommer også meget an på, hvilket kæledyr du har lyst til at eje. Her ligger hunde nok i den dyrere ende, mens en kat er billig at få ind i sit hjem.

Pludselige regninger kan vælte budgettet

Når du får dig et kæledyr, kan det være en god idé at lægge penge til side hver måned, så du har en opsparing klar, hvis din kæledyr pludselig bliver syg og har brug for hjælp.

Lever du på et lille budget, og har du ikke mulighed for at lægge mange penge til side hver måned som en buffer, kan det ende med at vælte budgettet, hvis der en dag sker noget med dit kæledyr, og du pludselig står med en regning på mange tusinde kroner. Skulle det ske, kan du altid låne penge, men det vil jo være rart, hvis du bare kan tage pengene fra en opsparing.

Lån penge til at købe et kæledyr

Har du besluttet dig for at få et kæledyr, og er det eks. en hund til mange tusinde kroner, som du ikke har her og nu, kan du vælge at låne penge til det også. Lån penge nu og få dem med det samme, hvis du ikke kan vente.

Med et online lån får du pengene sat direkte ind på din konto, og så er du ellers klar til at gå ud og købe lige netop det kæledyr, du drømmer om.

Har du råd til at få et kæledyr?
Har du råd til at få et kæledyr?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.